Havana Sotto og Heti klar til Dansk Hoppe Kriterium!

Havana Sotto – som vi ejer sammen med RSD A/S – var på forhånd ikke spået en vinderchance i den sidste Hoppe Kriterie-prøve på Lunden, men Thomas Uhrberg kørte et helt perfekt løb og så var hun ganske let vinder i tiden 1.14,7a/2000 meter!

Favoritten Heaimay (som RSD A/S i øvrigt ejer alene) fik tidligt spids og fik lov til at bestemme tempoet med 1.13,5/500 meter og 1.15,6/1000 meter, mens Havana Sotto fik tredje par indvendig.

Ind i sidste sving fik Uhrberg plads til at komme ud til angreb, og på en stærk afslutning i sporene kunne Havana Sotto til slut gå frem til sikker sejr.

-Hun gik også godt på Jägersro senest, men Henrik havde ændret lidt på balance og hun gik med vatudtræk i dag og var klart bedre, sagde Thomas Uhrberg bl.a. i sejrsinterviewet med Derby25 Live.

Se løbet: KLIK HER

Mikkel Hove fra RSD A/S med Havana Sotto og Thomas Uhrberg efter sejren. Fotos: Burt Seeger

Tredjeplads til Heti
Vi havde to heste med i den tredje Hoppe Kriterie-prøve, hvor det længe så rigtig godt ud for Herina Sotto med Bo Westergaard, som tidligt fik spids og afviklede de første 500 meter i 12-tempo.

Herefter blev tempoet dæmpet til 1.15,8/1000 meter med Heti og Ken Ecce siddende i tredje par indvendig.

Ind i sidste sving måtte Herina Sotto se sig passeret, men holdt alligevel hjem til en femteplads i tiden 1.15,6a/2000 meter. Det var hendes første start i to måneder og Herina Sotto vil givet være bedre næste gang.

Der kom for alvor fart over feltet rundt sidste sving, hvor Heti også kom ud til angreb og hun leverede en forrygende afslutning, men måtte nøjes med tredjepladsen i 15,1, hvilket dog også var nok til at kvalificere sig til en finaleplads i Dansk Hoppe Kriterium 2022, der køres søndag den 9. oktober på Lunden!

Se løbet: KLIK HER

Tidligere på dagen havde vi Hemingway Sotto til start i en åben Kriterie-prøve, hvor han i lighed med Herina Sotto gjorde sin første start for Bo Westergaard.

Det blev dog desværre til galop i første sving og Hemingway Sotto blev diskvalificeret.

Se løbet: KLIK HER