Herina Sotto og Havana Sotto klar til Hoppe Grand Prix!

Fredag var der 4-årsprøver på Jydsk Væddeløbsbane i Århus, hvor både Herina Sotto og Havana Sotto kvalificerede sig til start i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix efter fine præstationer.

Herina Sotto blev taget lidt roligt fra start og havnede i første omgang som første hest i andet spor, men ud af første sving efter ca. 450 meter kørte Bo Westergaard til spids.

500 meter gik efter 1.15,8 og kilometeren efter 1.17,7.

På bagerste langside kom Heimeay flyvende og pressede stenhårdt på Herina Sotto, men hun forsvarede sig helt til mål og trak til slut fra til meget sikker sejr i tiden 1.15,4a/1800 meter.

Herina Sotto vandt sikkert. Foto: Ole Hindby

-Hun har gjort alt rigtigt i år. Ukompliceret hest, traver bare derudad. Havde lidt problemer ind mod første sving, men “stillede sig selv til” og ordnede det, sagde Bo Westergaard i sejrsinterviewet med Derby 25 Live.

-Det var en god præstation. Hun gør ikke ikke mere end hun skal og er bedst med en hest på siden. Har haft nogle starter i år og været i Sverige. Sidst på Mantorp var hun rigtig fin, men mangler lidt endnu i at være på højde med de bedste i årgangen. 

Se løbet: KLIK HER

Havana Sotto – som vi ejer sammen med RSD A/S – blev for første gang kørt af Michael Lønborg og han satsede offensivt fra start, men kort efter at Havana Sotto havde fået spids, rullede hun desværre over i galop.

Hun kom dog hurtigt i trav igen og kom til at sidde bagerst i feltet, hvorfra Herina Sotto leverede en fin afslutning til tredjepladsen i tiden 1.16,4a/1800 meter.

Tredjepladsen var også nok til en “finaleplads” i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, der køres lørdag den 24. juni.

Se løbet: KLIK HER

Vi havde også Heti – som vi ejer sammen med Niels Thomsen – til start i den sidste 4-års Hoppeprøve, men hun havnede desværre i dødens og det blev for hårdt.

Storfavoritten Hovita var førende fra start til mål, og efter 1.13,8/500 meter hhv. 1.16,2/1000 meter måtte Heti slippe grebet ind på opløbet og sluttede uplaceret i tiden 1.16,4a/1800 meter.

Se løbet: KLIK HER